2-Gather Product Ontwerp

Schoolproject | Cijfer: 9


Project beschrijving

In dit project hebben Rowin en ik een concept bedacht en ontwikkeld om het volgend probleem op te lossen: Hoe zou de HvA met een digitaal interactief product het samenwerken op afstand beter kunnen ondersteunen? Door de Corona pandemie, zijn de scholen gesloten en vindt fysiek samenwerken hier niet meer plaats en dat komt niet ten goede voor de kwaliteit van de desbetreffende opdrachten. Onze design challenge is dus ook “samenwerken” geworden voor de aankomende periode tijdens dit vak. Na onderzoek te hebben gedaan naar de doelgroep en de verschillende vormen/mogelijkheden van technologie hebben wij het 2-Gather product bedacht.


Adobe Illustrator | Blender

Probleem

Als je met je team werkt aan een opdracht in dezelfde ruimte, kun je makkelijk even overleggen, brainstormen, elkaar helpen, et cetera. Via een scherm kan dat natuurlijk ook wel, maar toch is het lastiger. Er zijn veel “tools” beschikbaar om online samenwerken te faciliteren. Van redelijk complete applicaties tot programma’s die één onderdeel faciliteren. Maar er is nog geen oplossing die volledig voldoet aan de wensen van de gebruikers. Hoe zou de HvA met een digitaal interactief product het samenwerken op afstand beter kunnen ondersteunen?

2-Gather-Medialounge-BirdsView

Concept

De Mixed reality integratie met een vorm van AI, maakt het voor de gebruiker een erg interessant platform. Om de interesse te stimuleren, maken we gebruik van dagelijkse rewards. Verder helpen we de gebruiker op weg met behulp van het robotje (AI). In het platform staat privacy centraal staat en de gebruiker op een goede manier in controle wordt gehouden in een vertrouwde omgeving.

We willen samenwerken leuker/efficiënter met
Mixed reality (VR, AR). Het idee is dus om een virtuele
MediaLounge/omgeving te maken met verschillende tafels. Deze tafels zijn dan als het ware groepen waarin op dat
moment wordt samengewerkt. Het is mogelijk om aan
te schuiven bij tafels (tenzij de tafel privé is gemaakt).
Zo wordt het leuk om samen te werken. Deze tafels zijn
te bekijken via je telefoon in AR, of in VR met een
VR-bril. Je groepsleden zijn te zien via een poppetje met
een TV als hoofd.

Concept Video


Posters

Klik op de poster om de afbeelding te vergroten

Gather_productOntwerp_poster_storyboard

Gather_productOntwerp_poster_concept


Cijfer 9

Vak

New Product Development