Bordspel Design

Schoolproject | Cijfer: 9,6


Project beschrijving

In dit project hebben we zelf een idee moeten voorleggen aan de opleiding, ik heb ervoor gekozen om een bordspel te gaan designen met Adobe Illustrator, Een droom dat uitkomt. Ik ben eerst begonnen met het tekenen van mijn idee, en daarna ben ik gaan prototypen. Ik ben erg gestructureerd te werk gegaan, ik heb mijn proces gefilmd en elke week een verslag bijgehouden. Het product is een fysiek interactief bordspel (niet te verwarren met digitaal). Het bordspel heeft het slangen/ladder spel concept, maar dan uitgebreider en in de thema van insecten.


Adobe Illustrator

Genomineerd voor beste project

Een zeer volledig project waar de passie van af spat. Leuke illustraties! Je hebt aan veel details gedacht en een grondig design proces doorlopen (lo-fi, testen, hi-fi, etc).

Bordspel_postcard_voorkant

Idee

Ik wou al vanaf kleins af aan een bordspel maken om samen met mijn vrienden en familie te spelen. Ik heb vaker in mijn jongere tijden paper prototypes gemaakt hoe ik een spel zou willen designen. Ook heb ik vaker met lego bordspellen gemaakt. Nu ik ervaring heb met designen en ontwerpen leek het mij vet om mijn kinder droom te realiseren. Ik wou het zo professioneel mogelijk aangepakt, hierbij heb ik ervoor gekozen om mijn proces te filmen.


Proces

Bordspel_schetsen
Bordspel_LoFi_design
Bordspel_achtergrond_design
Bordspel_HiFi_design


Eindproduct

Het bordspel is gevuld met allerlei insecten van mieren tot aan spinnen en wormen.  Je bent een fruitsoort als pion, je bent uit het picknick mandje gevallen. Je  probeert door alle insecten heen zo snel mogelijk bij vakje 100 te komen waar de picknickmand staat, dan heb je gewonnen! Het bordspel oppervlak is opgedeeld in 3 delen, grond – gras  en lucht. In de grond zijn wormen,mieren te vinden die je naar andere vakjes brengen op het bordspel. Op het gras zien we meer insecten zoals, spinnen, teken, slakken, rupsen, sprinkhaan en lieveheersbeestjes. Alle insecten hebben een eigen functie zo brengt bijvoorbeeld de lieveheersbeestje geluk en mag je dus nog een keer gooien. Verder heb je ook spinnenwebben in het gras, als je hierop komt zit je een beurt vast. En totslot vind je wespen, vliegen, libellen, een vlinder en een tor in de lucht. Meer hierover in de spelregels.

Bordspel_HiFi_design

Visual overzicht

Bordspel_design_viusal_overzicht

Cijfer 9,6

Vak

Passie project