Clocked Website

Schoolproject | Cijfer: 8


Project beschrijving

Clocked is een team project geweest, voor dit project hebben we de opdracht gekregen om een fysiek interactief product te ontwerpen dat de slaap moet gaan ondersteunen. Het product moet de slaapervaring verbeteren. Het product moet ook een website bevatten waar anderen deze kunnen bestellen, ik heb mij binnen dit project merendeels bezig gehouden met het ontwerpen van het product en de website.


HTML | CSS | Javascript | Blender

Probleem

Slapen is belangrijk. Als je slaapt, herstelt het lichaam zich, alleen veel mensen slapen te weinig, dit komt door de slaapproblemen die ze hebben, blijkt uit een groot onderzoek. Het aantal mensen dat moeite heeft met in slaap vallen, doorslapen en goed slapen is ten opzichte van tien jaar geleden in een snel tempo gestegen. Veel van de slaapproblemen komen doordat mensen te veel hun telefoon gebruiken in de nacht. Vele mensen denken dat ze steeds maar beschikbaar (moeten) zijn en vinden ze geen rust. Om dit probleem op te lossen moeten we een concept verzinnen, een concept waarbij de telefoon niet in de slaapkamer komt te staan.

Concept uitleg

Clocked komt met een speciale app. Om de bijhorende app te gebruiken, moet je eerst connectie maken met het puzzelstukje. Nadat je dat hebt gedaan, maak je een groep aan of ga je opzoek naar een groep. Nadat je je hebt aangesloten bij een groep, is de app helemaal klaar voor gebruik. Stel vervolgens elke avond je wekker in samen met je groepje, dit zul je nooit vergeten. Want je krijgt elke avond een herinnering om je wekker in te stellen. De tijd kun je makkelijk en snel in de app bespreken met je groepje, door de ingebouwde chat-functie.

Deze tijd kan per persoon verschillen, zo lang je maar als groep binnen 10 minuten de wekker in de dock doet. Je bepaalt zelf met het groepje wanneer je opstaat. Als je in de ochtend wakker bent, zet je het puzzelstukje terug in de dock. Op het puzzelstukje krijg je een klein overzicht te zien met wie er wel en niet wakker is, dit overzicht is detail ook in de app te zien. Dit overzicht is over de hele week te bezichtigen. Tot slot kan je in de app de groeps-streak zien, dus hoe vaak je achterelkaar op tijd met het groepje bent opgestaan. Dit is voor een beloning, wat overigens in de app te kiezen is. Deze beloningen kunnen jullie samen instellen.

Clocked_product


Concept video

clocked-concept-context


Clocked_exploded_view

Cijfer 8

Vak

Project slaap