Cultuur bij één

Schoolproject | Cijfer: 8.5


Project beschrijving

Tijdens dit project hebben we een onderwerp moeten kiezen gerelateerd aan de Dutch Design Week thema uit 2021, namelijk “The Greater Number”. Er was de keuze om te kiezen voor duurzaamheid, inclusiviteit, culturele waarden of locatie productie. Ik heb gekozen voor culturele waarde en heb hierbij een interface/website gemaakt waar je over de hele wereld gerechten, gebouwen, tradties en middelen kunt ontdekken.


Adobe XD

Waarom culturele waarde?

Cultuur is voor mij een behoorlijk belangrijk onderwerp, ook omdat ik een dubbele nationaliteit heb, krijg ik van alles mee. Alleen er is nog veel te ontdekken over andere culturen niet alleen voor mij, maar voor iedereen.

Daarom heb ik een concept bedacht en een prototype gemaakt, waarbij je over de hele wereld verschillende voedsel, gebouwen, tradties en middelen kunt bekijken die kenmerkend zijn voor dat land.

Interface

Wat belangrijk was bij dit project is de het gebruik van grid/uitlijning en kleur. Dit heb ik zorgvuldig in mijn prototype gebruikt. De kleuren zijn gebruikt met achterliggende gedachten en de content is in gegoten in een strak grid om de website clean te houden.

Als je alle resultaten op één scherm zou weergave dan zou het een hele lange pagina worden. Daarom heb ik evoor gekozen om de resultaten te categoriseren op basis van het continent. Door op de contintentblokken te klikken, navigeer je door de website.

Meer beargumentatie vind je in mijn design rationale onder aan deze pagina.

Website structuur

Op de homepagine worden alle thema’s geintroduceerd, wanneer je op een thema-pagina, oftwel categorie-pagina bent krijg je alle resultaten te zien. Door op de continetnblokken kun je de resulktaten vernauwen. Bij het klikken op een resultaat, kom je op de detailpagina waar je leert over het onderwerp, de geschiedenis en gerealteerde resultaten.

Cijfer 8.5

Vak

Grid & Kleur