Ocean care


Schoolproject | Cijfer: 8.0


Project beschrijving

In het kader van het vak Beeldtaal creëerde ik een krachtige poster voor de bewustwordingscampagne van Ocean Care, gericht op het aanpakken van watervervuiling en het behoud van zeeleven. Met Photoshop ontwierp ik een visueel pakkende poster, versterkt door een treffende tagline die de boodschap kracht bijzet.


Photoshop

Product toelichting

Beide gepresenteerde posters zijn mijn eigen ontwerpen. In de poster naast deze toelichting worden de geplaatste objecten in het water zorgvuldig vormgegeven om zeedieren na te bootsen. Deze visualisatie belicht het schadelijke effect van vervuiling op het onderwaterleven.
Opmerkelijk is de treffende gelijkenis tussen de objecten en zeedieren, wat kan leiden tot verwarring bij echte zeedieren. Hierdoor worden ze aangetrokken tot deze verontreinigende voorwerpen, wat ernstige gevolgen heeft.

De krachtige tagline “Your bad habits created these new species” benadrukt de diversiteit van afval dat in de oceanen belandt. De zin “These plastic creatures can survive in the ocean for centuries” illustreert dat de materialen onnodig lang schade aanrichten in het mariene ecosysteem.


Wat zien we bijvoorbeeld in de poster?

Op de poster zijn tandenborstels te zien die zeepaarden nabootsen, mondkapjes met kwallenachtige designs, handschoenen en blikjes die visgelijkenissen vertonen, en zelfs een toiletborstel die de vorm van een kogelvis aanneemt.

Cijfer 8.0

Vak

Beeldtaal